Ladda gratis med ICA Ladda

Ladda gratis med ICA Ladda

I Hovås utanför Göteborg har ICA satt upp några laddstolpar för laddning av el-bilar. När man kommer fram och har ställt sig på en laddplats är det ganska mycket instruktioner att läsa igenom och det finns några olika alternativ för att ladda: Laddkort, app och betalkort.

Men när man försöker med de olika alternativen är det besvärligare än det behöver vara. Det första alternativet, "ICA Laddkort", har vi inte så det kan vi inte använda. Nästa alternativ heter "ICA Ladda-appen" så den laddar vi ner. Men för att kunna starta laddningen behöver vi registrera oss eller registrera ett kreditkort. Att registrera ett kreditkort verkar inte fungera för laddningen ska vara gratis(?) och att registrera ett konto kräver att man för över 200 kr till ICA. Det tycker vi är lite dyrt för att bara testa att ladda.

Sista alternativet är "Betalkort" och då ska man gå till en speciell sida hos eon. Här möts man av samma registrering som i ICA Ladda-appen. Men man får se att det är gratis att ladda. Så tillslut kopplar vi bara in bilen och då börjar den ladda så alla instruktioner var helt onödiga!

Nästa gång vi kommer till eon-laddare ska vi börja med att bara koppla in bilen och se vad som händer. Det går ju till och med fortare än att läsa instruktionen 🙂

Tack till ICA Kvantum Hovås för några gratis kW!

När vi kom hem kollade vi upp det här med eon och ICA och det verkar som det är eon som levererar både laddstolpar och appen till ICA. Så istället för att registrera sig i ICA Ladda-appen verkar det som man kan registrera sig i EONs motsvarande app, EON Drive. Man får som sagt deponera 200 kr till kortet, men man får å andra sidan tillgång till ett helt laddnätverk och lägre priser om man registrera sig. Vi har hittat laddpriser på 1,50-6 kr beroende på laddhastighet i EONs nät.

Skriv en kommentar